semanticdave.se

En webbplats under konstruktion

En vecka kvar med ortosen

Sista veckan med ortosen är påbörjad. Strax innan läggdags mätte jag mina underben och lår. Vänster underben mätte 38 cm i omkrets, precis som det högra vid första mätningen. Det högra var svulstigt värre med en omkrets på 40 cm. I morse hade bägge dock krympt med två cm vilket innebär att läget är oförändrat gentemot förra veckan och samma sak kan sägas för låren. Dock så har jag nu gått upp till 25 kilo och fler än 10 repetitioner i quadricepscurlen.

Målet för denna veckan är att gå utan kryckor. Jag tänkte låna svärmors sambos träsko och ta några stapplande steg i trädgården. Får se hur det går.

Jag fortsätter med statisk träning och rörlighetsträning. Har fortsatt svårt att vinkla foten uppåt. Svullnaden runt ankeln består och skavsår på hälsenan och runtomkring hindrar också. Det är svårt att säga hur stram själva senan är eftersom jag inte riktigt vet vilken smärta jag bör känna ifall jag sträcker den för mycket. En fråga jag får ta upp med sjukgymnasten på måndag.

Sedan väntar två veckors rörlighetsträning och gång med kryckor till smärtgräns. Här får jag vara lite försiktig eftersom min smärtgräns när det gäller ben, muskler och senor är hög. Jag har redan provat på gång med kryckor utan ortos ett par gånger och det är lätt att bli lite feg när man inte har något som skyddar. Säkert lika bra det.

Om allt går som det ska är jag nu bara tre veckor från att kunna börja med pulsträning. Motionscykel och simning i så fall, lätt jogging ligger fortfarande cirka tre månader bort. Även om det går långsamt är det väldigt roligt att se framstegen.

SemanticDave @ 2011-08-01 16:25:28 » Permalänk

rehab avsliten hälsena

SIDA 1