semanticdave.se

En webbplats under konstruktion

Ut med openWYSIWYG, in med TinyMCE

Efter lite tester med openWYSIWYG framkom det snabbt att editorn skapade überful HTML-kod och därför åkte den ut med en gång. Sökandet efter en ny editor ledde mig till TinyMCE som är betydligt enklare att anpassa än exempelvis CKEditor.

Och den ger en mer semantisk HTML dessutom. Ut åker span med CSS-regler och in kommer em istället. br-taggen ersätts med avslutat stycke och påbörjat nytt stycke. Me like.

Edit: när jag skrev algoritmerna insåg jag att jag behövde skruva lite på editorn. sub-elementet får inte ligga direkt i pre-elementet varför jag måste placera ett code-element runtom. Nu får jag återigen valid kod i den här bloggen. Sådant gillas av en kodstrukturfascist som jag.

SemanticDave @ 2010-08-08 00:40:35 (uppdaterad 2010-08-26 14:53:16) » Permalänk

editor openwysiwyg tinymce ckeditor semantisk html valideringsproblem kodstruktur

openWYSIWYG på plats

Nu har jag pluggat in editorn openWYSIWYG för att lättare kunna editera texten. Fet, kursiv, understruken och genomstruken stil finns att tillgå bland andra funktioner.

SemanticDave @ 2010-08-07 17:39:05 » Permalänk

editor openwysiwyg

Ett dokumentationsinlägg

Det här är en helt ordinär blogg som inte har mycket utöver det vanliga. Inte än i varje fall. Men den ska byggas ut. Vad sägs om att inkorporera mikroformatet hReview i systemet och multimedia i form av rörliga bilder och ppt:er? Först ut är dock en lämplig editor.

SemanticDave @ 2010-08-02 21:26:40 » Permalänk

hreview multimedia video powerpoint editor

SIDA 1